28 noiembrie 2017

Simpozion al Studenţilor şi Cadrelor Didactice din Învăţământul Preuniversitar - 2017

 
Comitetul de organizare:
Conf.univ.dr. Ramona Preja
Prof.univ.dr. Carmen Mihăescu
Lect.univ.dr. Traian Penciuc
Apolțan Raluca-Edit - master, anul II
Moldovan Mihaela - anul I

Comitetul științific:
Conf.univ.dr. Ramona Preja
Prof.univ.dr. Carmen Mihăescu
Lect.univ.dr. Traian Penciuc

Coordonator proiect:
Conf.univ.dr. Ramona Preja


16 noiembrie 2017

Analiza muzicală între conceptul de gen și formă. Prelegere suţinută de prof.univ.dr. Valentin Timaru





Personalitate de excepție în cultura românească, muzicologul, compozitorul și profesorul Valentin Timaru de la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, desfășoară o continuă și intensă activitate în domeniul muzicii.
            Cariera sa, începută în anii 60 cuprinde o vastă creație în muzica simfonică, vocală, camerală, corală, precum și nenumărate studii de muzicologie publicate în reviste de prestigiu, iar cărțile de specialitate sunt valoroase îndreptare în studierea și aprofundarea procesului muzical.

22 iulie 2017

Examene de admitere



Luni 24 iulie
Ora 10 – Licență – Muzică
Ora 13 – Master – Educație muzicală contemporană

9 martie 2017

Stilul şi urma. Probleme etnomuzicologice

Prof.univ.dr.habil. Ioan Haplea, cadru didactic la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca este un cunoscut specialist în folcloristică și etnomuzicologie cu o bogată activitate de cercetare în aceste domenii. Prin inițierea și punerea în practică a unor contracte internaționale și naționale cu diverse fundații de cercetare științifică și creație artistică din Elveția, Ungaria, Suedia, SUA și România a fost invitat de-a lungul anilor ca profesor conducător de cursuri teoretice și practice de folclor românesc. 
Este autorul unor cărți valoroase în domeniu, precum și a nenumărate lucrări științifice. Pe lângă acestea, desfășoară o intensă activitate de culegere de folclor și a fost inițiatorul și dirijorul unor formații instrumentale camerale și grupuri vocal-instrumentale, având în palmares editarea unor CD-uri în țară și străinătate. Printre cele mai importante preocupări se numără restaurarea sonoră, ca tip inedit de cercetare, după culegeri de referință din creația lui Béla Bartók și Sabin Drăgoi.